تبلیغات متنی
آزمون علوم پایه دامپزشکی
ماسک سه لایه
خرید از چین
انجام پروژه متلب
حمل خرده بار به عراق
چت روم
ایمن بار
Bitmain antminer ks3
چاپ ساک دستی پلاستیکی
برتر سرویس
لوله بازکنی در کرج
ورزشی
ورزشی

مطالب مربوط به ورزش
منوي اصلي
صفحه اصلي
پروفایل مدير
عناوين وبلاگ
آرشيو وبلاگ
پست الكترونيكي
بزرگترین فروشگاه اینترنتی
درباره وبلاگ
خبرنامه
برای اطلاع از بروز شدن وبلاگ ایمیل خود را وادر کنید
نظر سنجی
آرشيو
1399
1398
آمار وبلاگ

» افراد آنلاین : 0
» بازدید امروز : 4
» بازدید دیروز : 2
» هفته گذشته : 10
» ماه گذشته : 9
» سال گذشته : 239
» کل بازدید : 847
» کل مطالب : 34
» نظرات : 0
آشنایی با ورزش هندبال ( )

آشنایی با ورزش هندبال

هندبال جزء ورزش های گروهی و سریع می باشد که در آن هر تیم از 7 بازیکن بهره می برد. بازیکنان در هندبال از یک توپ کوچک جهت پاس دادن، پرتاب و دریبل کردن استفاده می کنند. هندبال هم شکل فوتبال است با این تفاوت که به جای پا از دست برای حمل و ضربه زدن به توپ استفاده می شود. هندبال حدود سال 1920 به طور رسمی و به شکل امروزی شروع به کار کرد.

در این بازی هر تیم سعی می‌کند توپ را با دست به درون دروازه تیم مقابل وارد کند و در عین حال از دروازه خود در مقابل حملات تیم مقابل دفاع نماید.

هر تیم دارای ۱۰ بازیکن و دو دروازه‌بان است که در داخل زمین فقط ۶ بازیکن و یک دروازه بان بازی می‌کنند.

بازیکنان از تکنیک‌های مختلف در جهت پاس دادن توپ به یکدیگر و شوت کردن آن و یا انجام انواع حمله و ضد حمله استفاده می‌کنند و با سد نمودن راه بازیکنان تیم مقابل، مانع موفقیت آن تیم می‌گردند.

بازی هندبال در فضای باز توسط دو تیم که هر تیم از ۱۱ بازیکن تشکیل شده است، انجام می‌گیرد.

با توجه به استقبال جوانان از این رشته ورزشی، پیش بینی حداقل ۱۰۰۰ نفر تماشاچی در سالن‌های هندبال توصیه می‌شود.
تماشاچیان در این سالن‌ها در ۲ سمت طولی سالن استقرار می‌یابند و حداقل فاصله آنها از خطوط اطراف زمین باید ۲ متر در نظر گرفته شود.

تاریخچه ورزش هندبال

ورزش هندبال را در زمان های دور با نام اورانیا می شناختند و حرکات این ورزش را در 600 سال قبل از میلاد بر روی دیواره های حجاری شده آتن یونان در سال 1926 یافته اند، که این نشان دهنده ی قدمت این ورزش مهیج است. اما شکل گیری رسمی این ورزش به سال 1890 بر میگردد، در ادامه این ورزش توسط پدر هندبال یعنی کارل شلنز توسعه و تعمیم داده شد و به دلیل سردی هوا در منطقه اروپا ورزش هندبال داخل سالن و با هفت نفر بازیکن شکل امروزی را به خودش گرفت.

بگونه ایی سه کشور آلمان، چکسلواکی و دانمارک نقش مهمی در بثمر رساندن این ورزش در جوامع بین المللی داشتند و در سال 1928 فدراسیون بین المللی هندبال با یازده کشور عضو در آمستردام هلند تشکیل شد و برای اولین بار در سال 1931 کمیته بین الملل المپیک اجازه ی ورود هندبال به جمع بازیهای المپیکی را صادر کرد. با وقوع جنگ جهانی دوم ورزش هندبال مقطعی منحل شد ولی بعد از آن در سال 1950 این فدراسیون در سوئیس دوباره شروع به کار کرد.

مدت زمان بازی هندبال

زمان بازی هندبال بسته به رده سنی ورزشکاران متفاوت می باشد به طوری که در بازی استاندارد برای افراد بالای 16 سال، در دو نیمه 30 دقیقه ای و یک زمان استراحت 10 دقیقه ای میان این دو نیمه برگزار می شود. برای افراد 12 تا 16 سال، در دو نیمه 25 دقیقه ای و یک زمان استراحت 10 دقیقه ای میان این دو نیمه برگزار می شود. برای افراد 8 تا 12 سال، در دو نیمه 20 دقیقه ای و یک زمان استراحت 10 دقیقه ای میان این دو نیمه برگزار می شود.

زمین بازی هندبال

شکل کلی زمین هندبال هماند زمین فوتبال است. زمین بازی یک مستطیل در اندازه 40 متر در 30 متر است. منطقه ایمنی پیرامون زمین دست کم 1 متر از خط‌های طولی زمین فاصله دارد و در قسمت خط گل نیز 2 متر دورتر از خط گل می باشد. پهنای خط کشی زمین بازی، در هندبال 5 سانتیمتر می‌باشد اما خط کشی میان دو تیر یک دروازه 8 سانتیمتر پهنا دار.
هندبال را می توان به صورت اشکال زیر انجام داد:


•    هندبال 7 نفره
•    هندبال کوچک
•    هندبال نشسته
•    هندبال با ویلچر
•    هندبال ساحلی

تجهیزات مورد نیاز بازی هندبال:

توپ: توپ هندبال کره‌ای شکل و یک رنگ بوده و از جنس چرم طبیعی و یا مصنوعی است. سطح توپ نباید براق و لیز باشد. محیط توپ برای مردان ۵۸ الی ۶۰ سانتیمتر و وزن آن ۴۲۵ الی ۴۷۵ گرم می‌باشد. در بازی‌های زنان محیط توپ ۵۴ الی ۵۶ سانتیمتر و وزن آن ۳۲۵ الی ۴۰۰ گرم است.

تعداد بازیکن:

  • ۱۲ نفر که ۷ نفر بازیکن اصلی می باشند و در مینی هندبال ۵ نفر اصلی می باشند.

دروازه بان:

  • دروازه بان می تواند در منطقه ۶ متری مانور دهد و هر زمان از منطقه بیرون آید به عنوان بازیکن زمین محسوب می شود. هیچ بازیکنی حق ندارد توپ را در منطقه ۶ متری به دروازه بان پاس بدهد.

بازیکن زمین:

  • بازیکنان اجازه دارند توپ را با پاس یا دریبل به زمین حریف انتقال دهند، مشروط به اینکه مرتکب تخلف نشوند (رانینگ - دبل) هر بازیکن حق استفاده از دو تا سه گام را دارد. یک سه گام قبل از دریبل و سه گام دوم بعد از دریبل که باید بلافاصله توپ را پاس دهد و یا شوت بزند.

بازیکن ذخیره:

  • بازیکن ذخیره در هر لحظه و به دفعات می تواند وارد زمین بازی شود مشروط به اینکه ابتدا بازیکن از زمین خارج شود و سپس بازیکن ذخیره وارد زمین گردد.

انواع هندبال

  1. هندبال سالنی
  2. هندبال داخل چمن
  3. هندبال ساحلی
  4. هندبال چکی
  5. هندبال آمریکایی
  6. هندبال گالیک
  7. هندبال 7 نفره
  8. هندبال کوچک
  9. هندبال نشسته
  10. هندبال با ویلچر
  11. تعداد بازیکنان در بازی هندبال

اندازه توپ هندبال

  • سایز III:در بازی مردان، بزرگتر از 16 سال:محیط توپ هندبال 58 تا 60 سانتیمتر و وزن آن 425 تا 475 گرم است.
  • سایز II:در بازی زنان، پسران نوجوان بین 12 تا 16 سال و دختران بزرگتر از 14 سال:محیط توپ هندبال 54 تا 56 سانتیمتر و وزن آن 325 تا 375 گرم است.
  • سایز I:خردسالان بزرگتر از 8 سال:محیط توپ 290 تا 330 و وزن توپ 50 تا 52 گرم است.

هندبال چه فوایدی دارد


1- اجزای آمادگیهای جسمانی مثل : سرعت ، قدرت ، استقامت ، چابکی و انعطاف پذیری در این رشته ورزشی در حد مطلوب پرورش می یابند .


2- دررشته هندبال آمادگی های روانی و خلاقیت افزایش یافته و قوه ادراک و تصمیم گیری را در فرد در یک سطح بسیار بالا افزایش می دهد .


3- بازی با توپ و استفاده از تکنیکهای پیشرفته دراین رشته باعث می شود که در اغلب اوقات بازیکنان ، لذت موفقیت را در اجرای این مهارت احساس می کنند .


4- سرعتی که لازمه موقیت در بازی هندبال است سبب ازدیاد سرعت عمل وعکس العمل در بازیکن می شود .


5- ورزش هندبال سبب تقویت عوامل روانی مطلوب مانند : اعتماد به نفس ، تمرکز ، توجه و خود شکوفایی می شود .


6- باعث کسب نشاط وشادابی در فرد می شود .

جریمه شخصی

در این بازی، کارت زرد وجود دارد که کارت زرد دوم به معنای اخراج موقت است. مدت اخراج موقت در هندبال ۲ دقیقه است و بعد از این مدت بازیکن دوباره به زمین بازمی‌گردد. هر ۳ اخراج ۲ دقیقه، اخراج کامل از بازی را به همراه دارد که داور آن را با کارت قرمز نشان می‌دهد. یک خطای مرسوم که اسم آن، خط می‌باشد و بازیکن حق ورود به محوطه شش متر دروازه‌بان را ندارد. در هندبال انواع خطاهای دیگری نیز وجود دارد برای مثال خطای Running(رانینگ) این خطا بدین گونه است که بازیکن صاحب توپ پس از طی سه گام خود بدون زمین زدن توپ که مجاز است گام دیگری بردارد در این هنگام داور خطای رانینگ او را گرفته و مالکیت توپ عوض می‌شود؛ و خطای دبل اینکه توپ را به زمین زده و بعد بگیریم و سپس دوباره این کار را تکرار کنیم داور خطا می‌گیرد و توپ را به تیم مقابل می‌دهد.

در رشته تربیت بدنی ارزشیابی شایستگی هندبال چجوریه؟

شایستگی های این رشته از ورزش به دو قسمت تقسیم میشه. یکی بخش فنی و یکی بخش غیر فنی. بخش فنی شامل: کار با توپ، تکنیک پایه مقدماتی، تکنیک های پیشرفته، تاکتیک های فردی، تاکتیک های تیمی. بخش غیر فنی هم شامل: ایمنی، بهداشت، توجهات زیست محیطی و نگرش است. توی هر کدوم از این ها بایستی که حداقل نمره ۲ رو از ۳ نمره کسب کنی. این حداقل نمره برای قبولی توی هر کدوم از این بخش ها است. موفقیت توی هر کدوم از اینها نشون دهنده تواناییت توی این بازی است.

 

 

 

 

 

 


برچسب ها : ,

امتیاز : 4 | نظر شما : 1 2 3 4 5 6
نوشته شده در يکشنبه 6 بهمن 1398ساعت 16:19 توسط گلی | تعداد بازدید : 65 | لينك ثابت |
مطالب پيشين
» تبلیغات کلیکی گوگل ادوردز
» ورزش هایی برای لاغری شکم و پهلو
» آشنایی با ورزش هندبال
» چای زنجبیل نیوشا و خواص آن
» آشنایی با ورزش هندبال
» پکیج کبد چرب 80 روزه نیوشا
» ورزش های مناسب برای کسانی که پشت میز میشینند؟
» خرید هاست لینوکس ایران
» ورزش های مناسب برای زایمان طبیعی
» ورزش های مناسب برای کمر درد
» ورزش مناسب برای زانو درد
» ورزش ووشو چیست؟
» ورزش تیراندازی
» قیمت گوسفند زنده در تهران + نرخ خرید دام زنده امروز 98
» ورزش های مناسب برای گردن درد
» مزایای استفاده از تبلیغات گوگل (Google Ads) برای سئو سایت و رشد کسب و کار
» اهمیت و فواید سئو سایت برای کسب و کارهای مختلف
» تشک مموری فوم
» تبلیغات گوگل چیست؟ روش ثبت تبلیغات در گوگل با گوگل ادوردز (Google AdWords)

كدهاي اضافه
طراح قالب
RSS

POWERED BY
blogtez.com
Template By : www.blogtez.com